Politiet i Portugal genåbner Maddie-sag

Portugals politi genåbner sagen om den britiske pige Madeleine McCann, der forsvandt på en familieferie på Algarve-kysten tilbage i 2007.

I en erklæring fra justitsministeriet hedder det, at "nye elementer af beviser" retfærdiggør en "fortsættelse af efterforskningen."

Den britiske avis Daily Mirror skriver, at det er nye beviser, som de portugisiske efterforskere har modtaget fra britiske kolleger, som er årsag til, at de nu ønsker sagen genåbnet.

Beslutningen baner vej for, at politiet formelt kan afhøre et antal potentielle mistænkte.

En genåbning af sagen i Portugal vil styrke forældrene, Gerry og Kate McCanns håb om et gennembrud i sagen.

Ledende portugisiske politifolk menes at have været i nær kontakt med Scotland Yards hold af detektiver under ledelse Andy Redwood.

Madeleine McCann, bedre kendt som Maddie, forsvandt 3. maj 2007, efter at hendes forældre efterlod hende i en ferielejlighed og gik på restaurant i badebyen Praia da Luz.

Det var kort før pigens fire års fødselsdag.

Den formodede bortførsel af Madeleine McCann er en af de mest omtalte kriminalsager i Storbritannien i nyere tid.

Portugisisk politi indstillede sin efterforskning i 2008, men Scotland Yard begyndte at undersøge sagen igen i foråret 2011. Madeleines forældre har begge selv været mistænkte i sagen, men de blev renset i 2008.

Britisk politi har for nylig offentliggjort to fantomtegninger af en formodet gerningsmand. De computergenererede tegninger er baseret på beskrivelser fra to øjenvidner, der så en mystisk mand den aften, hvor pigen forsvandt.

Politiet har siden modtaget et stort antal telefonopkald og e-mails med tips i sagen.

/ritzau/AFP

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip