Politiet jagter rockernes milliardfidus

Lovens lange arm har for alvor fået færten af rocker- og bandemiljøets store finansielle fidus, skriver Ekstra Bladet.

I det kriminelle miljø er det gennem de senere år blevet populært at kaste sig ud i såkaldt kædesvig, der går ud på at bedrage statskassen for store beløb via et sindrigt spind af mystiske selskaber, uvidende stråmænd og sort arbejdskraft.

Alene til og med november sidste år opfangede politiet i samarbejde med landets banker potentielt kædesvig for op imod 1,5 milliarder kr.

Det afslører officielle tal fra Hvidvasksekretariatet under Bagmandspolitiet, som Ekstra Bladet har fået indsigt i.

Det er 220 millioner kroner mere end året før - og en stigning på over 17 procent.

Det sætter en streg under, at folk i bander og med rygmærker i stor stil gør brug af den ulovlige kædesvindel, når der skal scores penge uden at betale skat og moms til det offentlige, skriver avisen.

- De bankansatte er meget opmærksomme på problemet, og det var de også i 2012, siger vicestatsadvokat Per Fiig, der er leder af Hvidvasksekretariatet.

- Så man må konstatere, at omfanget er stigende, og det hænger naturligvis sammen med, at metoden er populær især blandt medlemmer af rocker- og bandemiljøet, tilføjer han ifølge Ekstra Bladet.

Gennem de senere år er flere navngivne medlemmer af blandt andet Hells Angels og Bandidos havnet bag tremmer netop på grund af kædesvig, hvor de har forsøgt at snyde statskassen.

Senest var det daværende Bandidos-præsident Michael "Gulli" Larsson, der havnede over to år bag tremmer for blandt andet at have lavet kædesvig og tildelt det offentlige et tab på 17 millioner kroner.

Svindlen skete via byggefirmaet Thomsen & Co. Entreprenør, hvor også en række stråmænd og direktører havnede bag tremmer.

Ligesom andre sager om kædesvig gik svindlen blandt andet ud på, at rockerfirmaet bød på forskellige opgaver, som så blev udført af andre selskaber med samme bagmænd, mens pengene i sidste ende havnede i de dømtes lommer, uden staten fik en krone.

/ritzau/

Dagens Gossip