Politiet kan være på vej ud af alarmcentralerne

I forsøget på at få flere betjente til blandt andet terrorbekæmpelse kan landets 112-alarmcentraler være på vej til at skifte betjente ud med andre faggrupper som eksempelvis HK'ere.

Det sker som led i den nye politiaftale, der tirsdag faldt på plads mellem partierne i den blå blok og Socialdemokraterne.

Selvom der med aftalen afsættes omkring 480 millioner kroner ekstra hvert år til politiet, er det også en del af aftalen, at der skal frigøres, hvad der svarer til 700 årsværk, ved at omorganisere arbejdet inden for ordensmagtens egne rækker.

Og en af de metoder er altså, at politiet med aftalen bliver pålagt at se, om andre faggrupper kan overtage opgaver, der hidtil har været håndteret af politifolk.

Aftalen peger på områder som den automatiske fartkontrol, arbejdet med køreprøver, bemanding af servicecentre og 112-alarmcentralerne, som eksempelvis HK'ere kunne overtage arbejdet med.

Socialdemokraternes retsordfører, Trine Bramsen, mener ikke, at det vil føre til en ringere betjening af borgerne, hvis det ikke er uddannede betjente, der tager imod opkald til alarmcentralen.

- Det afgørende er, at vi har dem, der er bedst til at tage telefonerne og ved præcist, hvad man skal gøre, siger hun og fortsætter:

- Og der peger politiet selv på, at man kan styrke hånderingen af de opgaver, der er i alarmcentralerne, hvis man bruger andre faggrupper, eksempelvis HK'ere, og det er der gode erfaringer med.

/ritzau/

Dagens Gossip