Politiet knalder 50 narkobilister ved Christiania

»Jeg kan se, at aktiviteten bliver voldsomt forhøjet, og det er jo klart med alle de mennesker, der skal på Roskilde Festival. Alle ved jo, at de kan købe hash på staden,« siger politikommissær Steffen Thaaning Steffensen fra Task Force Pusherstreet under Københavns Politi.

Siden fredag 28. juni har Task Force Pusherstreet taget ikke færre end 50 narkotikapåvirkede bilister ved Christiania, hvoraf syv var påvirket af kokain. Politiet har blandt andet beslaglagt 3.610 gram hash, 3.098 joints og 3.148 gram skunk/pot, og så er én person blevet sigtet for forsøg på videresalg af mindst 7.000 joint svarende til cirka 3,5 kilo hash.

I løbet af den seneste uge har politiet taget 177 personer på og omkring Christiania med hovedsagligt hash på sig. De er alle sigtet for besiddelse af narkotika.

Den intensiverede politiindsats har fået pusherne til at reagere voldsomt. Blandt andet kastede to maskerede vagter fredag morgen en molotov-cocktail efter betjente, der var ved at anholde en mistænkt i bygningen Fredens Ark.

»De bliver stadigt grovere. I den seneste uge har vi oplevet fire sager med vold eller trusler mod politiet. Vi har anholdt en person, der senere blev varetægtsfængslet i 13 dage. Det er stærkt bekymrende,« siger Steffen Thaaning Steffensen.

Dagens Gossip