Politiet: Knivstik på Rådhuspladsen var nødværge

Skrevet af admin

11/10/2014

Mest læste i dag

Efter godt en måneds efterforskning har politiet valgt at frafalde sigtelsen mod en mand, der en tidlig lørdag morgen stak en anden mand ned ved 7-Eleven på Rådhuspladsen i København.

Det er sket, fordi politiet mener, at der var tale om lovlig nødværge, oplyser mandens forsvarer, David Francis Lublin, til Ritzau.

Knivstikkeriet fandt sted om morgenen 6. september, da manden, der er amerikansk bygningsarbejder, og en kammerat blev overfaldet af flere personer i og udenfor døgnkiosken.

På et tidspunkt føler amerikaneren sig så truet, at han trækker en kniv og stikker en af overfaldsmændene ned.

- Det er meget sjældent, at politiet selv træffer beslutning om, at der er tale om lovligt nødværge. Som regel er det noget man helst vil have afprøvet i retten, forklarer David Francis Lublin.

Allerede ved anholdelsen antydede politiet dog, at der kunne være tale om nødværge.

- De to personer har været lidt berusede og provokerende over for hinanden. De uoverensstemmelser i denne 7-Eleven fører så til, at en af dem føler sig så presset, at han bliver nødt til at trække en kniv, sagde den centrale efterforskningsleder Henrik Vedel dengang til Ritzau.

Politiet valgte alligevel at fremstille manden i grundlovsforhør. Her blev han løsladt, da dommeren mente, at der kunne være tale om nødværge.

Bygningsarbejderen skulle være i Danmark i nogle måneder for at lave noget renoveringsarbejde på den amerikanske ambassade, og det var ifølge hans forsvarer ikke med vilje, at han havde taget en kniv med i byen.

- Sammen med en kollega, tager han ud for at få en fyraftensøl, og han tænker ikke på, at han har kniven i lommen, siger David Francis Lublin.

Derfor har han fået en bøde på 3000 kroner for ulovlig våbenbesiddelse.

Ved overfaldet kom han i øvrigt slemt til skade og er blevet opereret i det ene øje. Derfor er manden, der blev stukket ned, sigtet for vold og skal senere for retten.

/ritzau/