Politiet kræver midtjysk skunkdyrker bag tremmer

Skrevet af admin

14/11/2014

Mest læste i dag

En patrulje fra Midt- og Vestjyllands Politi har afsløret et såkaldt skunklaboratorium i en ejendom i Engesvang i Ikast-Brande Kommune.

Skunk er navnet på en forædlet udgave af hampplanten med et højt indhold af det virksomme stof THC, der også kendes fra hash.

Torsdag blev en 22-årig mand fra Herning anholdt, og allerede fredag fik han sin straf - seks måneders ubetinget fængsel.

- På adressen antræffer politiet fem personer, og en af dem bliver anholdt, og han har erkendt sin rolle i sagen, fortæller politikommissær Henning Præstegaard fra lokalpolitiet i Herning til Ritzau.

Ifølge politikommissæren drejer sagen sig om et mindre skunklaboratorium med nogle få hundrede planter. Men det har været meget professionelt indrettet.

- Der har været installeret både lys og varme på stedet, så det har et professionelt tilsnit, og det er blandt andet derfor, at vi vælger at kræve ham fængslet, fortæller Henning Præstegaard.

I forbindelse med dyrkning af skunk er det nødvendigt at tilføre planterne ekstra lys og varme for at opnå et forhøjet indhold af THC.

Et sådant anlæg har et højt strømforbrug, og ofte ser man, at skunkdyrkere stjæler strøm ved at lede den uden om elmåleren. Ifølge Henning Præstegaard er det også tilfældet i denne sag.

- Nu har vi nogle teknikere i gang med at undersøge, hvor meget strøm der er blevet ledt uden om måleren, og hvor meget der så at sige er kommet den rigtige vej, fortæller han.

I fredagens grundlovsforhør har den 22-årige tilstået både produktion af skunk og tyveri af strøm. Straffen er blevet fængsel i seks måneder, oplyser TV Midtvest.

/ritzau/