Politiet kritiseres før digter-besøg: Voldsmænd får blod på tanden

Først blev digteren Yahya Hassans besøg i Vollsmose aflyst, fordi politiet ikke kunne garantere for sikkerheden. Men efter massiv kritik fra flere sider blev arrangementet flyttet fra Vollsmose Bibliotek til H.C. Andersen Skolen, der også ligger i Vollsmose.

Men det er et forkert signal at sende, når politiet via pressen melder ud, at det ikke kan mønstre en tilstrækkelig sikkerhed til den type arrangementer.

Det mener lektor, Ph.d., Mehmet Ümit Necef, fra Center for Mellemøststudier ved Syddansk Universitet.

- På den måde afgiver politiet magten til dem, der truer med vold, siger han til Dagens.dk. 

Mehmet Ümit Necef understreger, at han er glad for, at digterens besøg alligevel bliver til noget, og at de nødvendige sikkerhedsforanstaltninger nu er taget. Alligevel kritiserer han politiet.

- Den udmelding, som politiet i første omgang kom med, giver voldsmændene blod på tanden. Det forstærker deres tro om, at de kan forhindre et arrangement, hvis bare de truer nok. Og det skal vi ikke acceptere i et demokratisk land som Danmark, forklarer han.

Kritikken afvises af Fyns Politi. Her siger politidirektør Poul Løhde, at tidligere udmeldinger fra politiet er blevet misforstået.

- Det, vi sagde, var, at arrangementet skulle flyttes. Ellers kunne vi ikke garantere for sikkerheden. Nu er arrangementet flyttet. Så nu kan vi garantere for sikkerheden, siger han til Dagens.dk.

Poul Løhde mener, at diskussionen om Yahya Hassans besøg i Vollsmose og en mulig aflysning har taget overhånd.

- Det er ikke mig, der har bestilt al den polemik. Vi sagde stille og roligt til kommunen, at arrangementet ikke kunne gennemføres på biblioteket. At der så er nogen, der begynder at diskutere hvorfor, det kan vi ikke gøre noget ved. Vi så egentlig helst, at vi kunne få lov at løse opgaven i fred og ro, men det kunne vi jo ikke få lov til, forklarer han.

Yahya Hassans besøg på H.C Andersen Skolen er planlagt til klokken 19.00.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip