Politiet leder efter drabsvåben i sjællandsk sø

I november blev tre mænd likvideret, mens de lå og sov i en lejlighed på Frederiksberg, og mandag førte efterforskningen Københavns Politi til en sø ved Borup på Sjælland.

En stribe personer er varetægtsfængslet i sagen og udløbere af den. Men våbnene, der blev brugt, er aldrig fundet, og politiet har siden drabene ledt efter en revolver og et haglgevær.

Det er disse våben, som man håber at finde i Kimmerslev Sø ved Borup, fortæller politikommissær Hans Erik Raben fra Københavns Politis afdeling for personfarlig kriminalitet.

- Vores efterforskning har ledt os hertil, og nu gennemsøges området af dykkere og hunde, siger Hans Erik Raben, der ikke vil komme nærmere ind på, hvad der har ført politiet til søen på Midtsjælland.

Men det lykkedes ikke mandag at finde de savnede våben.

- Vi har ikke fundet det, vi leder efter. Men vi leder videre i morgen, siger Hans Erik Raben sent mandag eftermiddag.

Det tredobbelte drab fandt sted i en lejlighed på Christian Paulsens Vej på Frederiksberg 11. november sidste år.

Tre mænd blev dræbt, mens de lå og sov. Efterforskningen tyder på, at mindst to mænd skaffede sig vej til lejligheden ad et stillads og skød de sovende. Politiet har betegnet drabene som en likvidering.

Motivet til det koldblodige tredobbelte drab er ikke kendt i offentligheden, men skal formentlig findes i en konflikt mellem rockergruppen Bandidos og en gruppe, som politiet kalder Vanløse-gruppen.

Efterforskningen har været omfattende, og i alt 23 personer sidder fængslet i sagen eller udløbere af den.

I januar anholdt politiet en stribe personer fra Vanløse-gruppen for at have skaffet sig våben. Ifølge politiet skulle våbnene bruges til at hævne likvideringen af de tre mænd. 10 er dømt i tilståelsessager, mens seks andre stilles for en dommer til september.

To mænd blev i april varetægtsfængslet for at have solgt en revolver, der blev brugt ved drabene.

Og en lille uge senere blev seks personer med større eller mindre tilknytning til Bandidos - herunder to fuldgyldige medlemmer af rockergruppen - fængslet for drabene og medvirken til drabene. En af dem begik efterfølgende selvmord i sin celle.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip