Politiet løj om massakre ved sydafrikansk mine

»Vi har fået fat i dokumenter, som efter vores mening demonstrerer, at politiets version af, hvad der skete ved Marikana ikke respekterer sandheden,« skriver kommissionen bag undersøgelsen af drabene ifølge AFP.

Politiet har hele tiden hævdet, at skuddene blev affyret i selvforsvar, fordi minearbejderne angreb dem 16. august. Men det er altså ikke sandt, konkluderer kommissionen, der også anklager politiet for at fabrikere beviser.

»Vi har fået fat i dokumenter, der giver indtryk af, at de er samtidige, men som rent faktisk viser sig at være lavet efter de hændelser, som de refererer til,« lyder det fra kommissionen.

Afsløringerne vil ifølge kommissionen have alvorlige konsekvenser for dens arbejde med at opklare, hvad der rent faktisk udløste massakren.

Politiministeriet i Sydafrika afviser at kommentere konklusionerne, da kommissionens arbejde endnu ikke er færdigt, siger en talsmand for ministeriet ved navn Zweli Mnisi.

Godt et år efter massakren er der stadig stridigheder mellem myndighederne og minearbejderne, der kæmper for bedre vilkår. Efter seks ugers strejke genoptog arbejderne i Lonmin-minen, hvor der udvindes platin, tirsdag.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip