Politiet løslader mænd i forbindelse med soldaterdrab

De tre mænd på 21, 24 og 28 år blev arresteret i det sydøstlige London lørdag, tre dage efter den 25-årige soldats død - de to unge mænd, som blev anholdt på gerningsstedet og som mistænkes for at stå bag drabet, er fortsat fængslet.

Antiterrorkorpset afhører også fortsat en 22-årig mand, som ligesom de tre løsladte er mistænkt for meddelagtighed i forbindelse med drabet. Samtidig har politiet i Kenya bekræftet, at den ene af mændene, som mistænkes for at stå bag drabet på soldaten, tidligere har været i deres varetægt. Han blev arresteret i det østafrikanske land i 2010 og anklaget for at stå i spidsen for en gruppe islamister, der ville tilslutte sig den militante, islamistiske al Shabaab-organisation, der har relation til terrornetværket al-Qaeda.

Senere blev han deporteret fra Kenya, hvilket ifølge Sky News er almindelig praksis, når myndighederne i landet mistænker en person for at være involveret i terror. Ifølge britiske medier er manden 28 år, angiveligt af nigeriansk oprindelse, og han skulle være blevet radikaliseret, da han var yngre.

Ligesom den anden hovedmistænkte er han fortsat indlagt på hospitalet efter at være blevet skudt af politiet umiddelbart efter drabet på soldaten, som den britiske premierminister David Cameron betegner som et terrorangreb.

En sag, som det britiske politi og antiterrorkorps arbejder »utrætteligt og møjsommeligt« på at afklare, siger Stuart Osborne, som står i spidsen for antiterrortjenesten.

»Dette er en langvarig efterforskning, der fokuserer på offentlighedens sikkerhed og på at identificere andre, der kan have været involveret. Efterforskningen skrider fremad, men der er stadig meget, der skal gøres,« uddyber han ifølge Sky News.

Dagens Gossip