Politiet lover flere bandeaktioner

Det er ikke sidste gang, det sker, lover lederen af den koordinerede sjællandske aktion, politiinspektør Jørgen Skov fra Københavns Politi.

»Der er stadig uopklarede sager, så det er klart, at vi går ud og aktionerer igen - det er helt sikkert,« sagde han ved politiets pressemøde efter bandeaktionen.

Flere af de anholdte har ifølge politiet medvirket til blandt andet drab, drabsforsøg, hjemmerøverier og narkokriminalitet. Blandt andet på Københavns Vestegn, hvor politiet anholdte en 51-årig mand, der er mistænkt i en narkosag.

Københavns Politi har anholdt en 19-årig mand for drabet på en 27-årig mand, der blev skudt på klos hold i en baggård på Frederiksberg i februar. Den 27-årige døde dagen efter på Rigshospitalet.

Nordsjællands Politi slog til mod to lokaliteter, hvor de fandt skydevåben og en sabel. På Lolland-Falster var udbyttet af aktioner på otte adresser flere tyvekoster fra et hjemmerøveri. Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi sigtede desuden en person for et hjemmerøveri. Derudover fandt politiet også små mængder hash og nogle stikvåben

Lederen af bandeenheden Task Force Øst, politiinspektør Kim Kliver, fortæller, at der under bandeaktionen også blev slået til mod fire adresser, hvor flere medlemmer af den såkaldte Mexigang, der støtter Bandidos, holder til. Her er der blandt andet blevet beslaglagt 700 gram amfetamin og en række stjålne genstande.

Kim Kliver er overbevist om, at aktionen har gjort livet sværere for banderne.

»Det er ikke sikker, det kommer til at virke i morgen. Men på den lange bane kommer det til at gøre en forskel,« siger han.

Politiet fandt ved de i alt 66 ransagning også kastestjerner, såkaldte fyrværkeribomber, stikvåben og slagvåben.

Det er endnu uklart, hvornår politiet igen vil gå i aktion mod banderne.

»Når vores efterforskning tilsiger det, så slår vi til, hverken før eller senere,« siger politiinspektør Jørgen Skov.

I alt 19 personer bliver fremstillet i grundlovsforhør som følge af torsdagens bandeaktion.

Dagens Gossip