Politiet lukker rockerborg af frygt for angreb

Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi har onsdag aften udstedt forbud mod enhver adgang til rockergruppen Westside Nations klubhus i Næstved.

Huset ligger på Præstøvej 6B og forbuddet gælder fra onsdag aften klokken 20 og en uge frem.

Baggrunden er ifølge en pressemeddelelse fra politiet en "akut, lokal konflikt mellem Bandidos og Westside Nation".

Westside Nation har tidligere været tilknyttet Bandidos, men har nu brudt forbindelsen. Derfor er Westside Nation ifølge politiet i "bad standing" hos Bandidos.

- På baggrund af efterforskninger og systematisk indsamling af oplysninger i relation til bande- og rockermiljøet, har vi i dag vurderet, at der er en risiko for at Westside Nation vil blive angrebet, udtaler politiinspektør Flemming Madsen.

Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi er ikke i tvivl om, at udbrydergruppen Westside Nation også føler sig truet.

- Huset har den senere tid gennemgået ændringer, så det nu fremstår som en decideret rockerborg med forskansede vinduer, døre og porte, hedder det fra Flemming Madsen.

- Det ligger i et tæt bebygget område centralt i Næstved, så ved et angreb kan der også opstå fare for de omkringboende.

Politiinspektøren understreger, at politiet tager sagen meget alvorligt.

- Historisk har politiet erfaring for, at der i konfliktsituationer i rockermiljøet foretages angreb mod klubhuse og opholdssteder, udtaler han.

Beslutningen om forbuddet er taget i medfør af lov om forbud mod ophold på bestemte ejendomme - bedre kendt som Rockerloven.

Rockerloven blev vedtaget i oktober 1996, da Den Store Nordiske Rockerkrig mellem Hells Angels og Bandidos rasede med skyderier i gaderne og raketstyr, der blev affyret mod fjendens klubhuse.

Det gjorde naboer til klubhusene nervøse, og politiet benyttede straks den nye lov til at tømme en stribe rockerborge. Blot en uge efter vedtagelsen fik 200 rockere forbud mod at opholde sig i 14 udvalgte klubhuse rundt om i landet.

/ritzau/

Dagens Gossip