Politiet lukker rockeres klubhus i Haslev efter skud

Skrevet af admin

02/02/2016

Dagens topnyheder

Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi lukkede tirsdag aften rockergruppen Gremiums klubhus på Finlandsgade i Haslev.

Det sker med henvisning til en akut konflikt mellem Gremium og banden Brothas. Forbuddet mod at færdes i huset kommer, efter at der natten til tirsdag blev affyret 16 skud mod klubhuset.

Politiet begrunder forbuddet med, at klubhuset ligger i et område med en uddannelsesinstitution, en sportsklub og nogle arbejdspladser, og at det er vurderingen, at der er risiko for, at konflikten kan føre til flere skudepisoder.

- Vi er ikke i tvivl om, at der er en konflikt mellem grupperne, og vi kan ikke acceptere, at det skal udgøre en potentiel risiko for borgere, som færdes i det område, hvor Gremiums klubhus ligger, siger politiinspektør Kim Kliver, Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi.

Lukningen er ifølge politiinspektøren et signal til bandegrupperingerne om, at politiet ikke vil tolerere, at de udsætter andre for fare.

- Vi har lukket klubhuset med loven i hånden, fordi vi ikke vil acceptere, at man skyder mod klubhuse. Vi vil ikke acceptere en adfærd, der er en risiko for borgerne. Det håber vi, de forstår, siger Kim Kliver.

Forbuddet mod at komme i huset gælder indtil den 16. februar.

/ritzau/