Politiet mangler henvendelser om branden på Frihedsmuseet

Tirsdag kom det frem, at politiet mener, at branden er påsat, fordi der er fundet to steder, hvor flammerne er startet.

»Mange gange er der en mulighed for, at et arnested kan sprede sig til det andet, men det kan ikke lade sig gøre i dette tilfælde. Så derfor er vi ret sikre på, at når der er to arnesteder uafhængigt af hinanden, er det påsat. Det kan ikke være andet, for der kan ikke ske uheld så langt fra hinanden samtidig,« siger Bertel Hejlesen med henvisning til, at arnestederne er i hver sin ende af den nu meget beskadiget bygning.

Men til trods for at politiet har appelleret til befolkningen om hjælp, er man på bar bund.

»Det ligger lidt tungt. Vi har fået nogle henvendelser, men ikke noget afgørende, så vi er fortsat på bar bund og vil gerne have flere henvendelser,« siger Bertel Hejlesen til Berlingske Nyhedsbureau.

Over for bt.dk forklarer han også, at politiet hverken har en teori eller et motiv, men at efterforskere håber på også at kunne finde ledetråde på museets videoovervågning.

En brand tæt på Frihedsmuseet for nogle måneder siden - ved en af Københavns Kommunes bygninger på Kastellet - kan også give spor, og derfor har politiet rettet opmærksomhed mod den, forklarer efterforskningslederen til bt.dk.

Flammerne blev antændt på et mobiltoilet på bagsiden af hovedbygningen, mens det andet arnested var i krogen af et udekøkken i den anden ende af museet, og ilden har derefter taget fat i selve den træbeklædte bygning.

Frihedsmuseet er en del af Nationalmuseet og skildrer besættelsestiden i Danmark fra 1940 til 1945. Store dele af bygningen blev skadet i flammerne natten til søndag, men alle museumsgenstande blev reddet ud.

Dagens Gossip