Politiet: "Maria" kan ikke være dansk

Skrevet af Sol Stoffregen

22/10/2013

Dagens topnyheder

En række lande arbejder på højtryk på at finde forældrene til den lille blonde pige, som politiet fandt under en razzia i en romalejr i Grækenland forleden.

På grund af den lille piges lyse lokker og grønne øjne betragtes de skandinaviske lande som oplagte hjemlande for pigen, som formodes at være 5-6 år og bliver kaldt Maria.

Følg Dagens.dk på Facebook - Altid gratis nyheder og information

Men nu kan dansk politi nogenlunde sikkert afvise, at pigen er dansk, ifølge DR.

- Man har intet fundet, og man har ingen informationer om forsvundne børn i Danmark, som overhovedet passer til denne modus, skriver kommunikationsrådgiver Maja Plesner fra Rigspolitiet i en mail til DR Nyheder. 

LÆS OGSÅ: Ny teori: Er "Maria" det manglende barn fra tom kiste. 

I går sendte Interpol Athen ellers både foto og dna til dansk politi for at afklare, om pigen kommer fra Danmark.

Der findes naturligvis tilfælde med forsvundne danske piger, men disse sager stemmer ikke overens med Maria-sagen.

- Det er udelukkende sager, hvor der er tvivl om forældremyndigheden, og hvor den ene af forældrene har bortført fællesbørn til udlandet, siger Maja Plesner til DR.

LÆS OGSÅ: Naboer til "den blonde engel": Biologisk far besøgte Maria i romalejr

Selvom det danske politi ikke kender til matchende sager, har flere danskere rettet henvendelse til organisationen "The Smile of Child", som har taget sig af Maria, siden hun blev fundet unde ret tæppe i romalejren i onsdags.

- Pigen har et nordisk udseende, og vi har også allerede modtaget mange henvendelser fra Skandinavien: Sverige, Finland, Danmark og mange andre lande, siger talsmanden for "The Smile og Child", Panagiotis Pardalis til DR.

I søndags havde 10 danskere rettet henvendelse til organisationen.