Politiet offentliggør navnene: Forliste danske sejlere kom fra Odense

Fyns Politi kunne torsdag offentliggøre navnene på de tre mænd, der har været savnet, siden deres sejlbåd blev fundet drivende med bunden i vejret i Biscayen ud for den franske kyst.

De savnede er Jakob Wind-Hansen, 54, Jonas Benjamin Duelund, 34, og Nguyen Tam Khuu, 33. De er alle tre fra Odense.

Mændene var om bord på en 10 meter sejlbåd af typen trimaran Multi Hull, da den forliste. Bådes ejes af den ene af de tre sejlere, der ifølge politiets oplysninger er en meget erfaren sejler.

Båden stod den 22. september ud fra den franske by Brest, men først den 29. september fik de franske myndigheder en anmeldelse om, at trimaranen var fundet drivende 60 sømil (godt 100 kilometer) sydvest for Brest.

I båden fandt de franske myndigheder papirer med navn og adresse på de to ældste af mændene.

Det førte lørdag til en henvendelse til Søværnets Operative Kommando, der kontaktede Fyns Politi. Politiet satte gang i en eftersøgning af mændene hjemme hos dem selv og hos deres familier.

Mandag henvendte et familiemedlem til den sidste af de savnede sig til politiet, fordi den 33-årige skulle være ankommet til Billund dagen før, men aldrig dukkede op.

De franske myndigheder har overfløjet området for at finde spor af de savnede. Siden er eftersøgningen fortsat fra skibe i det stærkt befærdede farvand. Men hidtil er der ikke fundet spor af de tresejlere.

Onsdag oplyste en talskvinde for de maritime myndigheder på den franske atlanterhavskyst, at mændene formentlig er døde, fordi der er gået så lang tid.

Ifølge talskvinden kan man kun overleve godt et døgn i vandet i det område af Biscayen, hvor vandtemperaturen er omkring 15 grader.

 

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip