Politiet opgiver sager om medarbejdervold mod unge

Skrevet af admin

10/06/2015

Mest læste i dag

Flere års efterforskning og retssager mod ansatte på nordjyske bosteder, der er beskyldt for vold og tvang mod unge, ser ud til at være forbi for Nordjyllands Politi.

Onsdag oplyser anklager Lene Lentz til Ritzau, at politiet opgiver at rejse tiltale mod tre tidligere medarbejdere på institutionen Solhaven i den såkaldte Solhaven 2-sag.

- Det er besluttet at opgive sagen på baggrund af en samlet bevismæssig vurdering, siger anklageren.

Dermed kan politiet lukke ned for to store sagskomplekser, hvor særligt maraton-retssagen mod forstanderen og 11 ansatte på Solhaven har krævet enorme ressourcer.

I januar valgte Retten i Aalborg at frifinde de tiltalte, og nogle måneder senere besluttede politiet selv, at beviserne mod ni tidligere ansatte på bostedet Skjoldborghus i Farsø ikke var stærke nok til en retssag.

Tilbage stod spørgsmålet om udløberen af Solhaven-sagen, og med opgivelsen af sigtelserne mod de tre kan politiet altså sætte endeligt punktum for to sager, der mildest talt ikke gik ordensmagtens vej.

- Man kan sige, at de to komplekser er afsluttet nu, siger Lene Lentz.

Selvom Nordjyllands Politi dermed kan forsøge at lægge sagerne bag sig, har offentligheden efter alt at dømme mere i vente.

Efter frifindelsen i Aalborg valgte forstanderen og de 11 ansatte på Solhaven at gå til modangreb med en politianmeldelse mod 13 unge og tre tidligere ansatte på opholdsstedet.

De beskyldes blandt andet for falsk anmeldelse og for at lyve i retten.

I første omgang har Nordjyllands Politi dog valgt at afvise anmeldelsen med henvisning til manglende beviser, mens efterforskningen af en 13. ung, der beskyldes for afpresning, endnu ikke er afsluttet.

Advokat Niels Fjeldberg, der repræsenterer 11 af de 12 frifundne, kan dog allerede nu sige, at han ikke accepterer afgørelsen.

Derfor vil han klage over afgørelsen til Statsadvokaten.

/ritzau/