Politiet på bar bund efter brand på Frihedsmuseet

»Vi har fået nogle henvendelser, som vi stadig er i gang med at undersøge, Men man må sige, at vi står på rimelig bar bund lige nu,« siger leder af efterforskningen Bertel Hejlesen.

De første undersøgelser har vist, at flammerne blev antændt på et mobiltoilet på bagsiden af hovedbygningen, mens det andet arnested var i krogen af et udekøkken i den anden ende af museet, og ilden har derefter taget fat i selve den træbeklædte bygning.

»Der er stadig ingen tvivl om, at branden er påsat. Vi har nogle tekniske undersøgelser, der skal gøres færdige, men jeg kan ikke sige noget om, hvad de går ud på. Som det ser ud nu, har vi hverken et bud på et motiv eller et bud på, hvem der har gjort det,« siger Bertel Hejlesen.

På Frihedsmuseet skildres besættelsestiden i Danmark fra 1940 til 1945. Store dele af bygningen blev skadet i flammerne, men alle museumsgenstande blev reddet ud.

Branden på Frihedsmuseet har vakt en del politisk opmærksomhed. De Konservative har stillet krav om at få genopførelsen af Frihedsmuseet på næste års finanslov. I Venstre er man skeptiske over for den idé, mens Socialdemokraterne stadig forholder sig afventende.

Dagens Gossip