Politiet på bar bund om ung kvindes død på festival

Skrevet af admin

02/07/2016

Dagens topnyheder

Politiet har i sine undersøgelser ikke kunnet finde en årsag til, at en ung kvinde natten til lørdag afgik ved døden under Roskilde Festival. Efter det indledende ligsyn lørdag skal der derfor gennemføres en obduktion og muligvis flere undersøgelser.

Kvinden, der blev 20 år gammel og var bosiddende i københavnsområdet, blev fundet med vejrtrækningsproblemer af en veninde i sit telt. Hvad der er sket, ved politiet ikke.

- Vi har ikke hørt andet, end at den unge kvinde var kommet glad tilbage til teltet ligesom på enhver anden aften. Der har ikke været noget som helst, der indikerede, at hun var syg, ked af det eller på anden måde var i risiko.

- Derfor står vi også usikre tilbage i forhold til, hvad der er sket. For vi ved det ikke, siger kommunikationsansvarlig hos Midt- og Vestsjællands Politi Carsten Andersen.

Den unge kvinde vil nu blive obduceret for at komme dødsårsagen nærmere.

- Under en obducering undersøger man alt. Men leder selvfølgelig først efter åbenlyse ting, der kan forklare, hvad der er sket, som eksempelvis en blodprop.

- Så det vil forhåbentlig give os et svar, siger Carsten Andersen.

Gør det ikke det, så vil der blive foretaget yderligere undersøgelser.

- Er det ikke noget åbenlyst, så vil vi få taget en række kemiske prøver, der kan vise, om hun eventuelt har indtaget noget skadeligt, og om det kan have spillet en rolle, siger Carsten Andersen.

Derfor kan han ikke sige noget om, hvornår der kommer et svar på, hvad der førte til den unge kvindes død.

Politiet vil dog arbejde for hurtigst muligt at finde ud af, hvad der er sket.

- Der er vigtigt for alle parter, ikke mindst de pårørende, at der kommer en afklaring af, hvad der er sket. Det er jo en frygtelig trist situation for alle, at en så ung kvinde omkommer, siger Carsten Andersen.

/ritzau/