Politiet på jagt efter nyt garage-barn

Den nye aktion skyldes angiveligt, at de sociale myndigheder har begrundet mistanke om, at der kan befinde sig endnu et barn hos forældreparret, der i forvejen har fået syv børn tvangsfjernet.

»Jeg kan bekræfte, at vi fra politiets side her til formiddag har bistået Helsingør Kommune ved en aktion, men det er kommunens centerchef, der skal udtale sig,« siger vagtchefen hos Nordsjællands Politi til bt.dk.

Hos Helsingør Kommune er det torsdag middag ikke muligt at komme i kontakt med centerchef Jesper Daugaard fra centeret for børn, unge og familier.

Til Frederiksborg Amts Avis har han tidligere torsdag oplyst, at det er en afgørelse fra Ankestyrelsen i denne uge, der er baggrunden for razziaen i huset på Skovgårdsvej. Afgørelsen skulle gøre det klart, at politi og kommune er forpligtet til at gribe ind, ligesom at der er begrundet mistanke om, at endnu et barn befinder sig på adressen.

Moderen til de tvangsfjernede børn, Lisbeth Eliasen, afviser på sin hjemmeside, at der findes et ottende barn. Bt.dk fik over middag kontakt til hende.

»Ved du hvad, jeg har dårligt tid lige nu. Men du kan lige få lov til at tale med min advokat,« siger hun og rækker telefonrøret videre til advokat Trygve Nielsen, som forklarer, at Helsingør Kommune, efter at have fået et brev fra Ankestyrelsen, har bedt politiet om hjælp til at lede efter et ottende barn.

»Det har de gjort én gang før uden at finde noget, og den afgørelse har været påklaget og blevet tilsidesat af Helsingør Kommunes børne- og ungeudvalg. Så har ankechefen indbragt den for Ankestyrelsen selv og åbenbart truffet en afgørelse om, at det var en gyldig afgørelse, som deres chef havde truffet, og har sat kommunen i gang igen,« siger Trygve Nielsen, som fortæller til bt.dk, at politiet har »splittet hjemmet ad«.

Dagens Gossip