Politiet: Pædagog tungekyssede femårig

Sidste år anmeldte to forældrepar, at deres børn var blevet udsat for overgreb. Siden fulgte flere forældre trop, og i alt endte det med 20 anmeldelser mod pædagogen, der dog kun er blevet tiltalt for otte forhold

Pædagogen befølte ifølge anklageskriftet børnene, der dengang var i alderen tre til syv år, uden på tøjet, på balderne og i skridtet. Det skal være sket i en periode fra 1. januar 2011 til 28. november 2012. I et enkelt tilfælde er overgrebet foregået på en privatadresse. I to tilfælde skal han have kysset en femårig med tungen og en anden femårig på munden.

»Vi har gennemgået hvert forhold selvstændigt og set på beviserne, og den gennemgang har ført til, at der rejses tiltale for de otte forhold,« forklarer advokaturchef Finn Ravnborg fra Midt- og Vestsjællands Politi til bt.dk.

Han ønsker ikke at komme nærmere ind i, hvorfor der kun bliver rejst tiltale i otte af tilfældene. Men politiet har tidligere stået hårdt på, at der var stærke beviser i sagen, deriblandt videoafhøringerne af børnene.

Da sagen så dagens lys i november sidste år, blev den 59-årige pædagog anholdt. Umiddelbart efter blev han løsladt og suspenderet fra Eventyrlunden, hvor han har arbejdet gennem en længere årrække. Under hele forløbet har han nægtet sig skyldig.

Tilbage i 2005 var den 59-årige pædagog involveret i en lignende overgrebssag i samme institution, der dengang blev drevet under et andet navn og på en anden adresse i Holbæk. Dengang blev han tiltalt for at have forgrebet sig på en pige i børnehavealderen, som var i aflastning hos ham. Men da sagen kom for retten, blev han frikendt og kunne derfor fortsætte i institutionen.

Pædagogen er i dag tiltalt for blufærdighedskrænkelse efter straffelovens paragraf 232, der omhandler krænkelse af mindreårige. Han står til fire års fængsel. Sagen ventes for retten i november, skriver bt.dk.

Dagens Gossip