Politiet presser på ny Pusherstreet

I de første dage i maj resulterede en narkometer-razzia og en hashrazzia på Christiania i et højt antal sigtelser for kørsel i narkopåvirket tilstand og et "bekymrende" stort beslag af knive, oplyser Task Force Pusherstreet, TFP, ved Københavns Politi.

På trods af flere besøg i området ved Christiania og risikoen for at miste sit kørekort i tre år, så fortsætter folk med at køre til og fra Christiania i narkotikapåvirket tilstand.

Ved en fem-timers razzia udenfor Christiania 3. maj blev der eksempelvis sigtet 21 nye personer for at køre påvirket af narko.

- Det er altid dumt at køre bil i narkopåvirket tilstand. Men hvis man er påvirket af narko, er uden for Christiania nok det dummeste sted at køre rundt, siger vicepolitiinspektør Poul Kjeldsen, leder af TFP, i en pressemeddelelse.

- Det er utroligt, at folk ikke har lært lektien endnu, fortæller vicepolitiinspektøren.

Siden TFP tog narkometeret i anvendelse i oktober 2012 og frem til 30. april har 251 sigtede personers blodprøve været positiv for narko, fortrinsvist hash.

Men ud over narkokørsel, så har politiet også fået fingre i et stort antal knive.

I årets fire første måneder har Task Force Pusherstreet beslaglagt i alt 31 knive eller stikvåben på Christiania. Det antal blev lidt mere end fordoblet ved en aktion mod Pusherstreet 6. maj.

På en internetcafé fandt politiet 33 knive, 295 gram hash, 20.000 kroner i sedler og en mindre mængde anabole steroider.

- Fundet viser, at de organiserede kriminelle i og omkring Pusherstreet fortsætter med både hashsalg og følgekriminalitet, siger Poul Kjeldsen.

- Det er helt uacceptabelt og stærkt bekymrende, at de kriminelle opbevarer så mange knive, som jo potentielt vil kunne anvendes mod andre borgere og de polititjenestemænd, der bare passer deres arbejde, fortæller han.

/ritzau/

Dagens Gossip