Politiet renser læge bag enslydende lægeerklæringer

En speciallæge i psykiatri og 64 ansøgere til dansk indfødsret slipper for en straffesag.

Det skriver Nordsjællands Politi i en pressemeddelelse.

I slutningen af april 2015 indgav Justitsministeriet anmeldelse mod speciallægen, som havde afgivet erklæring om, at 64 udlændinge på grund af posttraumatisk stress (PTSD) ikke var i stand til at lære dansk.

Justitsministeriet anmeldte ham for at have afgivet urigtige, pligtmæssige erklæringer, og ansøgerne blev anmeldt for at have anvendt de urigtige erklæringer over for Justitsministeriet.

Mistanken opstod, fordi erklæringerne virkede ensartede og derfor kunne være udstedt uden en individuel vurdering af den enkelte ansøger, og fordi indholdet skulle være i strid med sandheden.

Det er der dog ikke hold i, fastslår politiet nu.

- Efterforskningen har vist, at ansøgerne alle havde henvisning fra egen læge eller andre speciallæger. Det vil sige, at andre læger har vurderet, at ansøgerne havde behov for henvisning til en speciallæge i psykiatri, lyder det fra specialanklager ved Nordsjællands Politi Margit Wegge i pressemeddelelsen.

- Afhøringer af relevante implicerede og en gennemgang af det foreliggende materiale viser endvidere, at erklæringerne er blevet til efter en individuel og reel vurdering. Der er derfor ikke mere mistanke om, at speciallægen har haft forsæt til at afgive urigtige erklæringer, siger specialanklageren.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip