Politiet rykker ind mod tidligere ejendoms-milliardær

Skrevet af admin

19/02/2015

Dagens topnyheder

Bagmandspolitiet er torsdag rykket ind på flere adresser, der er ejet af den tidligere ejendoms-milliardær Ole Vagner. Det erfarer Børsen.

Ole Vagner er efter sigende mistænkt for skattesvindel for et tocifret millionbeløb, og bagmandspolitiet har derfor besluttet at ransage flere af den tidligere milliardærs adresser i Nordsjælland.

Bagmandspolitiet har ifølge Børsens oplysninger beslaglagt både computere og telefoner fra de ransagede adresser.

Ole Vagner blev milliardær i 2007, da han solgte ejendomskoncernen Keops til islandske Baugur Group. Salget gjorde ham dengang til en af Danmarks rigeste.

Siden finanskrisen har Ole Vagner tabt en stor del af sin formue. Umiddelbart efter salget af Keops investerede han i banken Capinordic, og havde en ejerandel på 10 procent i banken, da den krakkede. Det kostede Ole Vagner et indhug i sin formue.

Værre var det dog, da han investerede i ejendomskoncernen Nordicom. Han ejede en tredjedel af selskabets aktier i sommeren 2008, hvor finanskrisen rullede. Ole Vagner tabte omkring en halv milliard kroner.

- Nu slår vi en streg over det og starter på en frisk. Det er bare penge. Og så længe at jeg har kone og børn og kan spise mig mæt hver dag, betyder det ikke så meget, sagde Ole Vagner sidste år til finans.dk.

Ole Vagner er i dag under rekonstruktion, hvilket er skridtet inden konkurs. Rekonstruktionen standser alle hans nuværende betalinger, hvilket giver ham bedre mulighed for at betale sin gæld tilbage.

/ritzau/