Politiet sætter 10 rockere på fri fod

Skrevet af admin

28/02/2014

Dagens topnyheder

Nordsjællands Politi valgte fredag at løslade 10 medlemmer af rockergruppen Satudarah, der onsdag blev anholdt og sigtet for forsøg på grov vold.

Det bekræfter vicepolitiinspektør Henning Svendsen over for Ritzau.

Mens de 10 Satudarah folk kom på fri fod, blev en Hells Angels-rocker, der onsdag blev fængslet i to uger for grov vold, fredag fremstillet i et nyt grundlovsforhør, hvor han blev fængslet i fire uger.

Det skyldes, at han har fået en ny sigtelse for grov vold på halsen, efter at et medlem af Satudarah torsdag blev overfaldet i statsfængslet i Horserød.

Politiet har endnu ikke kunnet afhøre offeret, der er lagt i kunstig koma. Han skulle dog være uden for livsfare.

Alle 11 rockere blev anholdt onsdag efter flere sammenstød mellem de to grupper.

Den 30-årige HA'er mistænkes for at være en af de tre mænd, der tirsdag aften kørte ind i en mand i Ganløse, hvorefter de sprang ud af bilen og tævede ham med et jernrør.

Offeret kender flere medlemmer af Satudarah, men er ikke selv medlem af rockergruppen.

Tidligere tirsdag blev en Satudarah-rocker forsøgt kørt ned, da han forlod politistationen på Bellahøj efter en afhøring.

De to episoder skulle åbenbart hævnes, mener politiet, der klokken 00.20 natten til onsdag anholdt de 10 mænd med tilknytning til Satudarah. I deres biler fandt betjentene blandt andet spader, jordspyd og en økse.

Politiet mener, at de kørte rundt og ledte efter folk med tilknytning til HA eller AK81, som de kunne overfalde. De blev sigtet for forsøg på grov vold, og i et grundlovsforhør onsdag fik de alle deres anholdelse opretholdt i tre døgn.

Det betød, at politiet senest lørdag enten skulle løslade dem eller forsøge at få dem fængslet i et nyt grundlovsforhør, og fredag valgte man altså det første.

Konflikten mellem de to grupperinger brød for alvor ud natten til søndag under en technofest på sportspubben Lions & Barrels ved Parken i København. Her endte et masseslagsmål med vildt skyderi og tre knivsårede rockere.

/ritzau/