Politiet sigter 43-årig fra Nørrebro for at sexkrænke tre kvinder

En 43-årig mand fra Nørrebro, som Københavns Politi har anholdt i forbindelse med en stribe blufærdighedskrænkelser af yngre kvinder i København, er ved et grundlovsforhør i Københavns Dommervagt blevet varetægtsfængslet i foreløbig ti dage.

Det oplyser vicepolitiinspektør Jens Møller, Københavns Politi, til Ritzau.

Det var en henvendelse fra en yngre kvinde, der søndag aften førte politiet på sporet af manden, som ordensmagten har ledt intenst efter de senere dage. Han blev anholdt søndag klokken 19.20.

- Vi har sigtet ham for fire tilfælde af blufærdighedskrænkelse og et voldtægtsforsøg, siger Jens Møller.

To tilfælde af blufærdighedskrænkelse og voldtægtsforsøget fandt sted i sidste weekend. Men manden var på færde igen i den netop overståede weekend, hvor de sidste to tilfælde af blufærdighedskrænkelse stammer fra.

Jens Møller oplyser, at den 43-årige nægter sig skyldig i alle forhold.

Grundlaget for varetægtsfængslingen er de fire tilfælde af blufærdighedskrænkelse, mens dommeren ikke fandt mistanken om voldtægtsforsøget tilstrækkeligt begrundet til en fængsling.

Han er varetægtsfængslet af hensyn til politiets efterforskning og på grund af risikoen for, at han på fri fod kunne begå nye lovovertrædelser.

Siden Københavns Politi fredag gik ud i pressen og bad offentligheden om hjælp, har politiet fået 120 henvendelser om sagen.

Allerede fredag havde politiet mistanke om, at en og samme gerningsmand kunne stå bag ti sager, og i løbet af natten til lørdag kom yderligere syv anmeldelser.

En af de mange henvendelser kom fra en kvinde, der havde lagt mærke til en mand, som hun syntes opførte sig mistænkeligt. Blandt andet stirrede han på hende, og han var også på cykel, sådan som andre kvinder har fortalt.

Sigtelserne mod den 43-årige er baseret på kvindens oplysninger, som politiet har koblet sammen med billeder fra noget videoovervågning blandt andet overvågningsbilleder fra et busstoppested.

De mange tilfælde af blufærdighedskrænkelse er sket omkring Nørrebrogade, Frederikssundsvej og på Østerbro.

Ud over anholdelsen af manden fra Nørrebro har de mange henvendelser ført til anholdelse af en anden mand, som i løbet af weekenden blev sigtet for to tilfælde af krænkelser og varetægtsfængslet i ti dage.

Ifølge Jens Møller går politiet nu i gang med at undersøge alle henvendelserne fra offentligheden, og han udelukker ikke flere anholdelser.

/ritzau/

Dagens Gossip