Politiet skærper koncert-krav efter lange AC/DC-køer

46.000 mennesker måtte alle sammen gennem én sluse, da de skulle ind og se rockbandet AC/DC spille på Ceres Park i Aarhus. Det resulterede i to timer lange køer og får nu Østjyllands Politi til at skærpe kravene til arrangører, der benytter Ceres Park.

Det oplyser Østjyllands Politi i en pressemeddelelse.

Både Østjyllands Brandvæsen og Østjyllands Politi har efter koncerten vurderet, at sikkerheden ved koncerten 12. juni var i orden.

- Når 46.000 mennesker skal lukkes ind gennem én sluse og i øvrigt stå tæt op af hinanden under en koncert, så kan det ikke undgås, at der bliver skubbet og mast.

- Det har forståeligt nok gjort, at nogle har følt sig utrygge. Det er selvfølgelig ubehageligt og uhensigtsmæssigt, men vi vurderer ikke, at der har været fare for folks sikkerhed, siger vicepolitiinspektør ved Østjyllands Politi Leif Benny Kristensen.

Alligevel strammes kravene, så der fremover skal være bedre ind- og udgangsforhold. Det samme skal proceduren for pladsanvisning.

Derudover skal repræsentanter fra Aarhus Elite, der ejer Ceres Park, fremover være med i arrangør-organisationen. Det skal sikre, at mindst én med lokalkendskab er til stede under koncerten.

De lange køer skabte en klagestorm mod Live Nation, der arrangerede koncerten. Derudover har flere gæster efter koncerten hævdet, at de kom ind til koncerten uden at blive visiteret eller vise billet.

Klagerne fik dagen efter koncerten Live Nation til at erkende, at koncerten skulle være håndteret bedre.

- Vi erkender, at der var nogen flaskehalse ved indelukningen til selve stadion, og beklager meget at der har været kø til indelukning til folks pladser på stadion, skrev Jesper Christensen, der er direktør for Live Nation, i en pressemeddelelse.

/ritzau/

Dagens Gossip