Politiet skyder mod flugtbil med indbrudstyve

Skrevet af admin

26/12/2015

Dagens topnyheder

Det udviklede sig dramatisk, da to politibetjente anden juledag overraskede to formodede indbrudstyve ved en villa på vejen Tavleager i Greve sydvest for København.

De to personer prøvede at flygte fra stedet i bil og forsøgte i den forbindelse at køre de to tilkaldte betjente ned, oplyser Midt- og Vestsjællands Politi i en pressemeddelelse.

- Da man tilsyneladende forsøger at køre fra stedet, prøver man at køre den ene betjent ned, forklarer vagtchef Lars Mogensen til Ritzau og uddyber:

- Han springer til side, hvorefter køretøjet bliver sat i bakgear, og man forsøger at ramme den anden betjent. Han trækker sit tjenestevåben og afgiver to skud mod køretøjet.

Ifølge politiet var der ingen tegn på, at de to flygtende var blevet ramt af politiets projektiler. Efter at have kørt et kort stykke forlod de bilen og fortsatte flugten til fods.

Betjente forsøgte forgæves at løbe de aggressive gerningsmænd ind til fods, men måtte opgive, og politiet leder nu efter dem på "relevante steder".

- Vi har køretøjet, som de forsøgte at stikke af i, i vores varetægt, og det bliver undersøgt blandt andet for dna. Så er der selve indbruddet, hvor de har været inde i ejendommen, og så må vi se, hvad vi kan finde af spor derinde, siger Lars Mogensen.

Et overvågningskamera på stedet har desuden fanget billeder af en af de to formodede gerningsmænd, der beskrives som spinkel med kort sort hår og iført dynejakke og cowboybukser.

Politiet blev kaldt ud til indbruddet kort efter klokken 17.

Gerningsmændene var ankommet til villaen i en hvid Hyundai i30, som ifølge politiet var stjålet den 21. december i forbindelse med et indbrud i en villa i Allerød nordvest for København.

/ritzau/