Politiet slår til mod rockere efter uro

De seneste dages uro i rockermiljøet har fået politiet til at slå til mod rockerne flere steder i og omkring København.

Den seneste konfrontation foregår mellem Hells Angels og AK81 på den ene side og det seneste skud på rockerstammen Satudarah, der oprindeligt blev startet i Holland, på den anden.

Konflikten brød ud i lys lue natten til søndag i sportsbaren Lions & Barrels ved Parken i København, hvor der blev affyret adskillige skud og tre rockere blev såret af knivstik. En 19-årig er som den eneste fængslet for at have skudt under opgøret.

Tirsdag blev flere medlemmer af Satudarah så forsøgt kørt ned i København og Nordsjælland og flere rockere blev anholdt i forbindelse med de noget usædvanlige overfald.

Satudarah holder til i et hus på Laurentsvej i Bagsværd. Det var tidligere klubhus for banden Værebros Hårde Kerne, der mere eller mindre er smeltet sammen med Satudarah.

Onsdag morgen valgte Københavns Vestegns Politi så at slå til mod klubhuset i Bagsværd.

- Vi er gået ind med en dommerkendelse for at ransage huset, og årsagen er de sidste dages uroligheder samt en mistanke om, at der var våben på stedet, siger vicepolitiinspektør Carsten Jansson i en pressemeddelelse.

Og mistanken viste sig at holde stik, idet politiet fandt fem slag- og stikvåben i klubhuset, blandt andet økser, totenschlægere og en stor kraftig lygte.

12 personer, der var til stede i huset, blev anholdt, men bortset fra en enkelt, som var efterlyst, blev de alle løsladt igen.

Desuden har Nordsjællands Politi anholdt "et stort antal rockere", der onsdag eftermiddag fremstilles i grundlovsforhør, sigtet for forsøg på vold, skriver TV2 Nyhederne på sin hjemmeside.

Det er uvist, hvor mange rockere det drejer sig om, ligesom politiet ikke vil oplyse de nærmere omstændigheder i sagen.

- Vi standsede nogle biler i går (tirsdag, red) og har i den forbindelse vurderet, at de kan have været ude for at tage del i den eksisterende konflikt, som vi ser i øjeblikket, siger vicepolitiinspektør Morten Kaare Pedersen blandt andet til tv2.dk.

Endelig fremstilles fem medlemmer af banden Loyal to Familia onsdag eftermiddag i grundlovsforhør i København.

Det har dog tilsyneladende ikke noget med konflikten at gøre, da de er sigtet for at sælge hash i Folkets Park på Nørrebro.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip