Politiet standser efterforskning mod afsat Fredericia-borgmester

Thomas Banke blev anmeldt af fire borgere for embedsmisbrug, misbrug af morfin og for at køre i bil i morfinpåvirket tilstand, men politiet mener ikke, at der er grundlag for at få Thomas Banke dømt ved en domstol, og derfor standser man efterforskningen.

»Efter en samlet vurdering af sagen, herunder Bankes forklaring sammenholdt med vidneforklaringer fra personer, der repræsenterer Fredericia Kommune, finder jeg ikke, at det kan forventes, at en domstol vil finde Banke skyldig,« udtaler advokaturchef Birgit Nielsen i sin afgørelse.

»Efter dansk ret skal enhver rimelig begrundet tvivl komme en sigtet til gode. Der skal kun rejses tiltale, når der er et sikkert grundlag for at forvente domfældelse. Det er der ikke i denne sag,« lyder det.

Politiet undersøgte kreditkorthævninger for i alt 16.802 kroner, kørselsgodtgørelse for i alt 24.143 kroner og køb af DSB-klippekort for i alt 12.382 kroner, men har altså ikke fundet, at der var grundlag for at tiltale Thomas Banke.

Politiet har ikke efterforsket anmeldelserne om morfinmisbrug, »da der ikke er godtgjort en rimelig formodning om, at et strafbart forhold er begået«. Det har desuden ikke været muligt for politiet at påvise, at Thomas Banke skal have kørt bil i morfinpåvirket tilstand.

Dagens Gossip