Politiet strammer op efter forsinket post forpurrede sag

Skrevet af admin

20/04/2016

Mest læste i dag

Bagmandspolitiet vil stramme op, efter at Højesteret har afslået politiets anmodning om at få syv bankfolk for landsretten.

Bagmandspolitiet sendte nemlig en anke af byrettens frifindelse af bankfolkene for sent. Allerede i sommer gennemgik Bagmandspolitiet sine procedurer for at sikre, at noget lignende aldrig vil ske igen, skriver anklagemyndighedens kommunikationschef, Mikkel Thastum i en kommentar.

- Vi vil i lyset af Højesterets nærmere begrundelser endnu engang se på, om vi kan stramme yderligere op, skriver han.

Det er den såkaldte ebh-sag, det drejer sig om. Her var otte ledende bankfolk fra ebh bank, Sparekassen Kronjylland og Morsø Sparekasse tiltalt for kursmanipulation, mandatsvig og bedrageri.

Kursen på Keops Ejendomsobligationer og aktier i Vestjysk Bank var ifølge anklagen blevet kunstigt pumpet i vejret. Det skal have indbragte et udbytte på i alt cirka seks millioner kroner.

Desuden var mændene anklaget for bedrageri og mandatsvig til mere end 10 millioner kroner. Men Retten i Hjørring mente ikke, at de otte havde lavet en sammensværgelse om at begå kursmanipulation.

Derfor blev de frifundet. Den afgørelse besluttede Bagmandspolitiet sig for at anke sagen i syv af bankfolkenes tilfælde.

Brevene skal være blevet lagt i klar til afsendelse i god tid. En medarbejder hos statsadvokaten har endda fortalt, at hun bad postbuddet huske at tage den gule kasse med brevene med.

Hvad der herefter skete er usikkert. Men brevene nåede frem en dag for sent.

Når de sidste sager, der drejer sig om finanskrisen, er afsluttet, vil Bagmandspolitiet evaluere håndteringen af sagerne, skriver Mikkel Thastum.

- Det er vigtigt at være opmærksom på, at alle sagerne i kølvandet på den finansielle krise endnu ikke afsluttede, og det er derfor for tidligt at drage en fast konklusion om, hvordan disse sager har været håndteret, skriver han.

/ritzau/