Politiet til Venstre: Vi mangler tisse-tid

Københavns Politi prioriterer allerede banderne højt og lader andre opgaver ligge. Flere ressourcer fra andre politikredse til at dæmme op for de kriminelle bander er en kortsigtet løsning, siger Claus Oxfeldt, formand for Københavns Politiforening.

- Selvfølgelig hjælper det her og nu at flytte flere betjente til bandeindsatsen, men det er som at tisse i bukserne, fordi vi grundlæggende mangler betjente, siger Claus Oxenfeldt til Ritzau og forklarer:

- Vi oplever faktisk lige nu i Københavns Politi, at der kører politifolk rundt i patruljebiler og får at vide, at der er ikke mulighed for, at I kører ind på toilettet. Altså at man simpelthen må vente, fordi man er så presset med de opgaver, der ligger.

Han understreger samtidig, at flere betjente, som det er nu, må spise deres frokost i bilen, mens de er på patrulje.

Dermed afviser formanden for politiforeningen et forslag fra Venstre, som med et nyt bandeudspil "Hårdt mod hårdt" blandt andet foreslår, at politiet koncentrerer sig om banderne og prioriterer andre opgaver lavere, herunder fotofælder og razziaer mod cyklister.

- Politikerne er nødt til at indse, at politistyrken ikke har den nødvendige kapacitet og derfor bør udvides. Vi er det land i Vesteuropa med færrest betjente per 1000 indbyggere, siger han og henviser til Sverige og Norge.

Her er politistyrken udvidet, mens den ifølge Københavns Politiforening reduceres i Danmark.

- Og det er sket i nogle år, hvor de kriminelle bliver dygtigere, og hvor vi skal bruge mange flere ressourcer på at infiltrere deres miljøer, siger Claus Oxfeldt.

Det er Venstres retsordfører, Karsten Lauritzen, som står bag forslaget om en mere effektiv bandeindsats. Han mener, at bevæbnede bander udgør et langt større problem end trafiksyndere på vejene.

Derfor er det skrupforkert at prioritere fotofælder og razziaer mod cyklister, når København plages af gangstertyper, som skyder til højre og venstre i gaderne, siger han til Ritzau.

I regeringen modtages forslagene med skepsis. Både Socialdemokraterne og SF vender tommelfingeren nedad.

/ritzau/

Dagens Gossip