Politiet tiltaler Aarhus Lokalbank for kursfusk

Anklagemyndigheden rejser tiltale for kursmanipulation under særligt skærpende omstændigheder foretaget af Aarhus Lokalbank i perioden fra 2009-2010.

Straffesagen omfatter foruden tre daværende ansatte i Aarhus Lokalbank også Vestjysk Bank, der overtog Aarhus Lokalbank efter en fusion i 2012.

Det oplyser fungerende statsadvokat Henrik Helmer Steen fra Statsadvokaten for Særlig Økonomisk og International Kriminalitet (SØIK).

- Der er tale om en principiel sag af stor vigtighed for afgrænsningen af de børsnoterede bankers adgang til at handle i egen udstedt aktie og dermed for tilliden til markedet, siger Henrik Helmer Steen i en pressemeddelelse om sagen.

Tiltalen omhandler Aarhus Lokalbanks handel med egne aktier i perioden fra den 1. september 2009 til den 5. februar 2010.

Bagmandspolitiet mener, at man fuskede med aktiekursen ved, at Aarhus Lokalbank i perioden dagligt efterspurgte egne udstedte aktier til en højere kurs, end de øvrige købere i markedet var villige til at betale.

Samtidig var man involveret i over totredjedele af handlerne foretaget i aktien. Dermed sikrede Aarhus Lokalbank en bund i aktiens kursudvikling.

Både bud og handler skulle være med til at påvirke kursen på aktien i en retning, der afveg fra aktiens værdi i markedet.

For den øgede interesse ville være med til at give urigtige eller vildledende signaler om efterspørgslen efter aktien - eller kursen på aktien. Fuskeriet betød, at kursen på aktien blev fastholdt i et kunstigt eller unormalt niveau.

Sagen er indbragt for Retten i Aarhus, oplyser Bagmandspolitiet.

Det er over tre år siden, at Bagmandspolitiet begyndte at efterforske sagen, der bare er en af en stribe kursmanipulationssager mod jyske banker og deres tidligere ledelser.

/ritzau/

Dagens Gossip