Politiet tjekker alle på fynsk motorvej

»Vi gennemførte en tilsvarende kontrol sidste år, hvor vi kontrollerede omkring 5.000 køretøjer. Det førte til bødesager for knap 800.000 kroner i forbindelse med næsten 300 forskellige politisager,« siger politikommissær Jesper Pedersen, der leder dagens aktion, i en pressemeddelelse og uddyber:

»Det var især lastbilerne, der skæppede godt i bødekassen, fordi bødesatserne på området er meget høje. Derfor har vi desværre en forventning om, at kontrollen i dag også vil afsløre en lang række lovovertrædelser«.

Præcis, hvor på motorvejen politiet står og vinker bilisterne ind, ønsker Fyns Politi ikke at oplyse - ligesom man heller ikke vil fortælle, hvor lang tid aktionen varer.

En udvidet rutinekontrol på en stærkt trafikeret motorvejsstrækning betyder risiko for kødannelser. Derfor vil der under hele aktionen være politifolk til stede for at regulere trafikken. Desuden vil Fyns Politi løbende informere på Twitter om aktionen og desuden være i kontakt med Vejdirektoratet og DR Fyns trafikradio for at informere om trafikken.

»Vores erfaringer fra den tilsvarende kontrol i december er, at bilisterne har stor forståelse for sådan en indsats, når vi bare sørger for, at der hele tiden er flow i afviklingen af trafikken,« siger Jesper Pedersen.

Dagens Gossip