Politiet twitter med fodboldfans - på tysk

Københavns Politi får mulighed for at genopfriske de tyske gloser, når FC København i morgen får besøg af VfB Stuttgart i Europa League. For første gang vælger politiet nemlig at bruge sociale medier til at informere tilrejsende gæster, og det skal naturligvis ske på gæsternes mordersmål.

 

Københavns Politi har ved flere lejligheder gjort brug af tjenesten Twitter, og nu forsøger man sig altså også på tysk.

- Twitter er en fremragende måde at nå ud til fansene på her og nu. Vi kan eksempelvis hurtigt fortælle dem, hvis der er behov for, at de holder sig væk fra et bestemt område, eller at ruten væk fra Parken bliver ændret. På den måde håber vi, at fansene føler sig godt informeret, og at vi kan sikre dem en tryg og positiv afvikling af kampen. Og selvfølgelig at vi undgår larm og ballade, siger Peter Dahl, leder af Vagtcentralen på Københavns Politigård.

I samarbejde med fodboldklubben VfB Stuttgart har politiet informeret fasene om politiets tweets, som vil blive markeret med hashtagget #VfB - som er ganske velkendt for de tilrejsende.

Fasene får også udleveret en særlig folder, og de vil før og efter kampen blive mødt af specialuddannede betjente iført gule veste. 

Dagens Gossip