Politiet under bandejagt: Fandt drabsmistænkt

I forbindelse med torsdagens bandeaktion i København og på Sjælland har politiet anholdt en person, der mistænkes for drabet på den 27-årige Zaid Mohammed al-Kayssi, der blev dræbt på Finsensvej på Frederiksberg den 20. februar.

Det oplyser lederen af Københavns Politis bandeenhed, Lau Thygesen, på et pressemøde på Københavns Politigård efter den store aktion, der var rettet mod bandekriminalitet.

Zaid Mohammed al-Kayssi blev skudt på klos hold, da han forlod sin arbejdsplads på Finsensvej ved 18-tiden for at køre hjem.

Han blev ramt af to skud og døde dagen efter af sine kvæstelser.

Politiet har efter drabet efterlyst en yngre mørklødet mand, der blev set i området omkring tidspunktet for skyderiet. Efter at have skudt to gange løb manden fra stedet.

Torsdag anholdt politiet så en 19-årig mand, der ikke blot sigtes for drabet på Zaid Mohammed, men også for medvirken til et drabsforsøg og grov vold.

Politiet mener også, at han deltog i en skudepisode under bandekonflikten. I denne sag blev yderligere to personer anholdt under torsdagens aktion.

Københavns Politi ransagede under aktionen omkring 30 adresser i København og anholdt i alt 19 personer, hvoraf de 13 ventes sigtet for så alvorlige forbrydelser, at de fredag skal i grundlovsforhør, fordi politiet vil have dem varetægtsfængslet.

Blandt de anholdte er folk, der kædes sammen med seks skudepisoder i København i den seneste tid.

To af de anholdte mistænkes for at have deltaget i et overfald på en ung mand på Teknisk Skole på Rebslagervej i Københavns nordvestkvarter. Her blev en ung mand overfaldet af fire maskerede mænd og blev stukket ni gange med en kniv.

En 22-årig er i forvejen sigtet i sagen.

Endelig har politiet under aktionen anholdt en person, der sigtes i en helt ny sag om for grov vold, afpresning og trusler.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip