Politiet undersøger lager på Amager for sprængstof

I et øde industriområde på Amager har Københavns Politi fredag aften fundet en mindre fyrværkerifabrik, der var indrettet i en container.

- Der står en masse containere ude på Raffinaderivej i et lagerområde. I en af dem har vi fundet alle de ingredienser, der skal til for at lave ulovligt fyrværkeri, siger den centrale efterforskningsleder Gunnar Nørager til Ritzau.

- Vi har også fundet nogle kemikalier, som vi skal have analyseret. Der er fundet en del, og det er vi ved at håndtere. Vi har sikret det, så der er ikke umiddelbart nogen fare. Men det var godt, at vi fandt det, siger efterforskningslederen.

Han fortæller, at der tilsyneladende ikke var noget færdigudviklet fyrværkeri i containeren.

- Men alle ingredienserne var der. Jeg tror bare, at det var et spørgsmål om tid, før det var klar, siger Gunnar Nørager.

Politiet har fredag aften anholdt en person, som knyttes til det ulovlige foretagende. Han er blevet anholdt og vil muligvis blive stillet for en dommer lørdag.

- Når vi har med sådan noget at gøre, skal vores eksperter vurdere farligheden af materialet. Det får betydning for, hvilken sigtelse han vil blive præsenteret for, siger Gunnar Nørager.

Der er tale om en ung mand. Fredag aften står det ikke klart, om han vil kendes ved containeren og dens indhold.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip