Politiet undersøger mulige sexkrænkelser af asylbørn

Videoafhøringer af to drenge på 12 og 13 år skal hjælpe lokalpolitiet i Haderslev med at skabe overblik over, hvor vidt en voksen mand på et asylcenter i Haderslev har gjort seksuelle tilnærmelser over for de to drenge.

Det fortæller Preben Westh, leder af lokalpolitiet i Haderslev.

- Vi har fået identificeret to brødre, som har været i kontakt med manden, og på grund af deres unge alder optager vi i næste uge afhøringerne på video i tilfælde af, at optagelserne på et senere tidspunkt skal bruges i retten.

Preben Westh tilføjer:

- Det er vigtigt at understrege, at vi ikke ved, om der overhovedet er foregået noget strafbart. Det er det, vi undersøger.

Afhøringerne kommer, efter at beboere på et asylcenter i Haderslev torsdag aften gik til politiet og anmeldte, at en mand på centret skule have forsøgt at krænke et eller flere børn.

Det oplyste Syd- og Sønderjyllands Politi i en pressemeddelelse torsdag aften.

Ifølge politiet har der gået rygter på centret om, at en mand skulle have kontaktet børn "med henblik på seksuelle ydelser", hedder det i pressemeddelelsen.

Politiet er altså nu gået i gang med at undersøge, om der er hold i rygterne.

Preben Westh oplyser, at politiet har identificeret den pågældende mand, men at han endnu ikke er blevet afhørt.

- Vi kan ikke tale med nogen, før vi ved, om der overhovedet er sket noget, siger han.

- Mistanken er kun, at han har talt med børnene. Vi har ingen indikation på, at der er foregået overgreb. De her børn har gudskelov ikke lidt nogen overlast.

/ritzau/

Dagens Gossip