Politiet undersøger studenter-voldsmænd for flere overfald

»På baggrund af de mange henvendelser, som vi har fået, så arbejder politiet nu ud fra en teori om, at de står bag flere overfald den samme aften,« siger lederen af efterforskningen, Kim Refshammer til bt.dk.

Han kan på nuværende tidspunkt ikke komme nærmere ind på hvilke overfald, men politiet skal nu i gang med at kigge på de andre sager.

Politiet er særdeles glade for de mange henvendelser, som de har fået fra borgerne, efter billeder fra overvågningskameraet blev offentliggjort onsdag. Flere har genkendt de fire mænd og peger på, at de har været involveret i andre voldsepisoder samme aften.

De fire unge fyre på 15, 16, 18 og 24 år bliver fremstillet i grundlovsforhør i Dommervagten på Københavns Politigård for studenteroverfaldet fra torsdag formiddag.

Ifølge bt.dk er den første af de fire sigtede, den 18-årige mand, netop blevet fremstillet. Han er sigtet for grov vold efter straffelovens § 245 for at have slået eller sparket offeret - muligvis med et knojern i hovedet eller på kroppen. Den unge mand var klædt i jeans, en sort trøje og har helt kort, blondt hår.

Den 18-årige erkender, at han har givet offeret et slag i hovedet, men han nægter at have deltaget i den yderligere voldsudøvelse, der har fundet sted.

Af sigtelsen fremgår, at han og tre andre har sparket og slået det 18-årige offer i hovedet og på kroppen.

De seneste døgn har politiet jagtet fire gerningsmænd, som er mistænkt for at have overfaldet den 18-årige K, da han og fem-seks venner stod ved indgangen til Nørreport Station efter en tur i byen for at fejre deres studenterhuer.

Politiets offentliggørelse af overvågningsbillederne af de fire mistænkte har givet adskillige henvendelser med navne og adresser på de mistænkte og førte sent onsdag til fire anholdelser.

Videoovervågningen viser, at de fire unge ankom til stationen med metroen på gerningsnatten. Her blev de angiveligt provokeret af den 18-åriges studenterhue. I hvert fald slog de den af ham, hvorefter de overfaldt ham med slag og spark.

Efter overfaldet på Nørreport tog offeret selv toget hjem til forældrene i Kokkedal. I løbet af natten vågnede han og havde det dårligt. Natten til lørdag blev han bragt til Rigshospitalet, hvor lægerne konstaterede, at han havde en livsfarlig blødning i hovedet. Den 18-årige student er nu i svag bedring og ude af koma, oplyste efterforskningsleder til bt.dk torsdag formiddag. 

Dagens Gossip