Politiet: Vi har oplevet vold fra asylansøgere før

Skrevet af admin

29/09/2015

Dagens topnyheder

Da en 56-årig politibetjent natten til tirsdag blev stukket ned i Sandholmlejren, var overfaldet voldsommere, end politiet tidligere har oplevet. Til gengæld er det ikke usædvanligt, at de føler sig truede.

Det fortæller Michael Beck, tillidsmand i Rigspolitiets Nationale Udlændinge Center.

- Nattens begivenheder kommer som et chok for os, men vi har haft lignende episoder før. Blandt andet hvor en kollega blev stukket, og hvor afviste asylansøgere bliver aggressive eller voldelige i forbindelse med udsendelser, siger Michael Beck.

Politimanden, der blev overfaldet, arbejdede også for det nationale udlændinge center. Medarbejderne har deres daglige gang på Sandholm, da de står for registrering af flygtninge og for hjemsendelser af de afviste asylansøgere.

Politiet oplever i særlig grad problemer med de afviste asylansøgere, der skal sendes tilbage til deres hjemland, fortæller Michael Beck. Og politiets forhold til de asylansøgere, der er i gang med at få deres sag behandlet, kan til tider spidse til.

- Vi har ikke umiddelbart store problemer med de asylansøgere, der stadig får deres sag behandlet. De kan nogle gange blive aggressive under afhøringerne, men det er mere et udtryk for desperation, siger Michael Beck.

Ifølge Michael Beck er det nødvendigt for politiet at tage forholdsregler. Når de besøger asylcentrene, kan de nemlig godt mærke, at det ikke er alle steder i verden, at tiltroen til ordensmagten er så høj som i Danmark.

- Vi oplever ikke mange positive reaktioner på politiets arbejde i hverdagen. Mange betragter os som myndighedspersoner, og da mange af dem har haft negative oplevelser med myndighedspersoner tidligere, kan det skabe problemer, siger Michael Beck.

- Det er blandt andet derfor vi ikke er uniformerede, men belært af tidligere episoder, så er vi altid bevæbnede og aldrig går alene, fortsætter han.

/ritzau/