Politiet vil fængsle 27-årig mor for drabet på niårig datter: 'Det er en familietragedie af format'

En 27-årig kvinde er torsdag eftermiddag blevet varetægtsfængslet for drabet på sin niårige datter, som hun sigtes for at have stukket i halsen med en kniv.

Den påståede forbrydelse fandt sted onsdag aften i familiens hjem i Bindslev i Vendsyssel, mens pigens toårige lillebror lå og sov, oplyser Nordjyllands Politi.

- Efter drabet forsøgte moren at begå selvmord ved at skære sig selv i armen. Hun er uden for livsfare, siger senioranklager Peter Rask.

Politiet blev alarmeret om tragedien, da både moren og faren til de to børn uafhængigt af hinanden ringede 112.

- De ringede hver især til alarmcentralen. Men faren var ikke til stede i huset, da det skete. Han er ikke sigtet for noget, siger Peter Rask.

Da betjente nåede frem til hjemmet, var pigen dog fortsat i live. Hun blev hastigt bragt til Hjørring Hospital, men hendes liv stod ikke til at redde.

Peter Rask fortæller, at politiet endnu ikke har kunnet afhøre kvinden. På grund af sine skader var den sigtede ikke selv til stede i grundlovsforhøret i Hjørring. Derfor er det ikke klart, hvordan hun forholder sig til sigtelsen om manddrab.

Til politiet har manden fortalt, at familien havde siddet og spist aftensmad, og at han derefter var gået en tur med deres hund.

- Imens han er ude og gå, ringer sigtede til ham og siger, at hun har slået datteren ihjel. Han styrter selvfølgelig hjem, hvor han finder datteren, som er blevet skåret i halsen, siger Peter Rask.

I retten kom det desuden frem, at betjentene ved deres ankomst til huset fandt moren liggende i forældrenes soveværelse. Hun havde skåret sig i håndleddet.

På vej til hospitalet udbrød kvinden ifølge politirapporten flere gange "Nej, nej, det er ikke sket det her," skriver BT.

Avisen skriver desuden, at den sigtede forud for drabet havde store psykiske problemer.

I en periode har hun været under medicinsk behandling for en psykose, og søndag blev hun indlagt på en psykiatrisk afdeling i Brønderslev. Allerede mandag blev hun dog udskrevet igen.

Når det er muligt, vil kvinden blive stillet for en dommer, hvor hun kan få mulighed for at forklare sig.

/ritzau/

Dagens Gossip