Politiets anklage: Mand smed rottegift i families drikkevand

Skrevet af admin

22/01/2014

Dagens topnyheder

Mistanken om forsøg på at forurene drikkevandet er blevet bestyrket mod en nordjysk mand.

Det oplyser lokalpolitiet i Thisted, som har sigtet en 61-årig mand for en sjælden forbrydelse: Nemlig at have udsat en familie for fare ved at forgifte drikkevandet.

- Han har nægtet sig skyldig, siger kriminalassistent Erik Krogh om afhøringen, som fandt sted tirsdag.

Sigtelsen går ud på, at manden skal have placeret cirka et halvt kilo rottegift i vandrør ind til en families bolig i Snedsted.

Under ransagninger i den mistænktes hjem og på et andet sted har betjentene tirsdag fundet rottegift, som er af samme type - nemlig en særlig slags gift, som bruges til professionel bekæmpelse af rotter.

- Sigtelsen er bestyrket ved dette fund, siger kriminalassistent Erik Krogh.

Selv om straffelovens bestemmelse er særdeles alvorlig, har politiet - efter "lange og svære overvejelser" - besluttet ikke at fremstille den sigtede i grundlovsforhør med påstand om varetægtsfængsling.

På fri fod kan den 61-årige ikke ødelægge efterforskningen. Desuden er det usikkert, om folks retsfølelse vil være i oprør over, at manden er på fri fod.

Hvad der ligger bag det påståede forgiftningsforsøg, ønsker lokalpolitiet ikke at udtale sig om.

Efterforskningen begyndte i november sidste år, da Thisted Vand skulle indlægge vandforsyning til ejendommen i Snedsted.

Ved den lejlighed pegede husets ejer på den 61-årige som gerningsmand, og siden har politiet brugt en del krudt på sagen. Blandt andet er der indhentet teleoplysninger, oplyser Erik Krogh.

Nu skal eksperter vurdere den fare, som personer i ejendommen tilsyneladende blev udsat for, oplyser kriminalassistenten.

Han håber, at efterforskningen kan sluttes om en måned, hvorefter anklagere skal afgøre, om der skal rejses tiltale.

/ritzau/