Politifolk dræbt ved tjekpoint i Egypten

Tre egyptiske politifolk er blevet dræbt i byen Mansoura i Nildeltaet omkring 100 kilometer nordøst for Kairo, Egyptens hovedstad.

Sikkerhedskilder siger, at de tre blev dræbt, da det tjekpoint, de arbejdede på, blev angrebet af maskerede mænd i en bil og på en motorcykel.

- Dette er endnu et angreb i en serie af terrorangreb på politiet, siger en sikkerhedskilde i Mansoura om angrebet, der fandt sted mandag lige inden daggry.

Den statslige avis al-Ahram skriver, at der efter angrebet er fundet 60 patronhylstre på stedet.

Ingen gruppe har taget skylden for angrebet, men militante med tilknytning til terrorgruppen al-Qaeda har optrappet sine angreb på soldater og politi, efter at militæret i juli fjernede den folkevalgte, islamiske præsident Mohamed Mursi fra magten i Kairo.

De fleste af de mange angreb er sket i Sinai-ørkenen, men nogle gange, som det også skete mandag, slår de militante til i de større byer.

Den militærstøttede, midlertidige regering i Egypten siger, at den kæmper en krig mod terror og gør ingen forskel på militante med base i Sinai og medlemmer af Det Muslimske broderskab, hvor Mursi kommer fra.

/ritzau/Reuters

Dagens Gossip