To politifolk er dræbt ved nyt angreb i Tyrkiet

To tyrkiske politifolk er dræbt ved et angreb onsdag i den sydøstlige by Ceylanpinar, der ligger tæt på den syriske grænse, oplyser den regionale guvernør.

Tyrkisk tv citerer guvernøren for, at det er uklart, hvem der står bag angrebet.

- Det er endnu ikke klarlagt, om angrebet har forbindelser til terror, siger guvernør Izzettin Kucukikke i Sanliurfa-regionen.

De to politimænd blev fundet dræbt af flere skud i et hus, som de delte.

En talsperson for det prokurdiske Folkets Demokratiske Parti, Ziya Caliskan, siger, at episoden "øjensynligt ikke er relateret til terror".

Angrebet sker på et tidspunkt, hvor Tyrkiet er rystet af et terroranslag i grænsebyen Suruc, hvor 32 blev dræbt.

Foruden de dræbte blev over 100 såret, da en bombe blev udløst midt i en stor gruppe af frivillige unge, der skulle til den syriske by Kobani for at hjælpe til med genopbygningen af den ødelagte by, der længe var under belejring af den ekstremistiske bevægelse Islamisk Stat, IS.

Myndighederne oplyser, at en 20-årig tyrkisk mand udførte terrorangrebet i Suruc.

De tyrkiske myndigheder blokerede onsdag midlertidigt for adgang til Twitter, fordi en domstol har nedlagt forbud mod offentliggørelse af foto med relation til bombeanslaget i Suruc.

Tyrkiets premierminister, Ahmet Davutoglu, samler onsdag regeringens ministre til et møde om øget sikkerhed langs landets grænser.

Terrorangrebet har udløst store protester fra prokurdiske aktivister i en række byer i Tyrkiet. Mange samlede sig i hovedstaden Ankara tirsdag for at fordømme angrebet og protestere mod Tyrkiets politik i Syrien.

Tyrkiet, der har en lang fælles grænse med Syrien, er i lang tid blevet kritiseret for ikke at gøre nok for at standse Islamisk Stat, som kontrollerer store områder i Syrien og Irak.

Under et besøg i Sanliurfa, hovedbyen i den region, hvor Suruc ligger, sagde Davutoglu tirsdag, at der er en "stor sandsynlighed" for, at selvmordsbomberen havde forbindelse til Islamisk Stat.

Tyrkiet er ved at optrappe sikkerheden langs den 900 kilometer grænse til Syrien. Men grænsen vil blive holdt åben for flygtninge, der har brug for hjælp.

/ritzau/AFP

Dagens Gossip