Politiforbundet bakker tillidsfolk op i PET-sag

PET-konflikten optrappes.

Politiforbundet bakker nu officielt op om tillidsfolk i Politiets Efterretningstjeneste (PET), som har afbrudt samarbejdet med ledelsen. Det oplyser forbundet til Ritzau.

Politiforbundets næstformand, Claus Hartmann, fortæller, at han har fuld tillid til de tillidsfolk i PET, som har klaget til Rigspolitiet over forholdene i efterretningstjenesten.

- De har været modige og loyale og har fuld tillid herfra. Vi har fulgt problematikken tæt, lige fra samarbejdsproblemerne blev kendt. Og med stor bekymring, siger Claus Hartmann.

- Desuden har vi overbragt de bekymringer omkring ledelsens adfærd, som det er arbejdsgiverens ansvar at håndtere. Dem har vi en forventning om og tillid til bliver taget meget alvorligt og undersøgt efter bogen, siger han.

Desuden giver Politiforbundet en opsang til justitsminister Morten Bødskov (S).

- Vi forventer samtidig, at Justitsministeriet tager de uholdbare arbejdsforhold for alle ansatte alvorligt og får løst problemerne, siger Claus Hartmann.

- Jeg vil gerne sætte en streg under, at det er uholdbart for vore medlemmer og de øvrige personalegrupper, sådan som arbejdsforholdene er lige nu. Derfor har vi en klar forventning om, at Justitsministeriet gør alt, hvad der skal til for at løse situationen, siger han.

Medarbejderne i PET opsagde i september samarbejdet med ledelsen, og der har i medierne været fremsat kritik mod både PET-chef Jakob Scharf og juridisk chef Lykke Sørensen.

Forleden valgte administrationschef Mette Lyster Knudsen og hendes nærmeste underordnede at forlade deres stillinger i PET. Det er blevet betragtet som en fyring.

Rigspolitiet har oplyst, at man har modtaget to klager fra medarbejderne i PET. Klagerne er modtaget henholdsvis 28. oktober og 13. november.

Den seneste klage drejer sig om beskyldninger mod PET-chef Jakob Scharf om, at han har misbrugt oplysninger fra Pia Kjærsgaards (DF) kalender.

Scharf beskyldes for at ville forhindre Pia Kjærsgaard i at deltage i et besøg på Christiania med Folketingets Retsudvalg.

Den første klage drejer sig angiveligt om utilfredshed med PET-chefens opførsel under festlige sammenkomster i PET.

/ritzau/

Dagens Gossip