Politiforbundet om Hækkerup: Ingen alarmklokker ringer

Skrevet af admin

12/12/2013

Mest læste i dag

Statsminister Helle Thorning-Schmidts valg af Karen Hækkerup (S) til ny justitsminister vækker glæde hos Politiforbundets formand, Claus Oxfeldt.

- Jeg ser frem til et tæt og spændende samarbejde. Jeg har mødt hende tidligere og har bestemt forventninger til, at vi kan få et godt samarbejde. Jeg har bestemt ingen alarmklokker, der ringer. Tværtimod, siger han.

Karen Hækkerup har tidligere været retsordfører for Socialdemokraterne. I den forbindelse har Claus Oxfeldt mødt hende ved flere lejligheder og har kun rosende ord at sige om den kommende justitsminister.

- Hun har en skarp profil. Hun taler jo meget tydeligt, synes jeg. Min opfattelse er, at hun siger, hvad hun mener. Det kan jeg godt lide, lyder det fra formanden.

Skiftet i ministerstolen kommer dog uden tvivl samtidig til at få betydning for området, vurderer Claus Oxfeldt, som allerede har lagt billet ind på hurtigt at møde hende.

- Der vil nok blive en ny stil. Det er det jo, når der kommer en anden i sædet.

- Men jeg håber, at vi med det samme kan få et godt samarbejde, og jeg har allerede lagt besked i ministeriet om, at jeg gerne vil mødes med hende inden jul, hvis det kan lade sig gøre, siger han.

Den afgående justitsminister, Morten Bødskov (S), blev nærmest væltet for åben skærm, da Enhedslisten tirsdag efter et tre timer langt åbent samråd om retsudvalgets aflyste besøg på Christiania erklærede, at der ikke længere var tillid til justitsministeren.

Sammen med Villy Søvndals (SF) beslutning om at trække sig som udenrigsminister satte det gang i et større ministerpuslespil, som har resulteret i en større rokade.

Karen Hækkerup kommer fra posten som fødevareminister. Det er tredje gang i løbet af den nuværende regerings levetid, at Karen Hækkerup sætter sig i en ny ministerstol.

/ritzau/