Politiforbundet ser ingen problemer med flere aspiranter

Selv om Rigspolitiet i et svar til Folketinget understreger, at der kan være udfordringer forbundet med at øge optaget på politiuddannelsen, mener Politiforbundet ikke, at det ville betyde dårligere betjente på gaderne.

Det mener forbundets formand, Claus Oxfeldt.

- Når jeg snakker med Rigspolitiet, er jeg ikke i tvivl om, at man kan udvide politistyrken, uden at det svækker kvaliteten, siger han.

- Det kommer ikke til at give nogle problemer.

I et svar til Folketinget lyder vurderingen fra Rigspolitiet, at det kan svække kvaliteten af dansk politi, hvis politikorpset udvides med 2000 betjente over ti år, som Dansk Folkeparti ønsker det.

Det er nye toner fra Rigspolitiet, der indtil nu har klappet i som en østers, når der er blevet spurgt ind til idéerne om flere penge og flere betjente.

Svaret fra Rigspolitiet er baseret på, hvordan politiuddannelsen ser ud i sin nuværende form.

Regeringen har dog i forbindelse med forhandlingerne om en fireårig politiaftale foreslået, at politiuddannelsen forkortes til to år.

- Jeg er ikke i tvivl om, at man kan løse det her på et praktisk niveau, siger siger Claus Oxfeldt.

Særligt Dansk Folkeparti er opsatte på, at der kommer flere betjente på gaderne, og blå bloks største parti har det som sit højeste ønske til en ny aftale, at politikorpset over ti år får 2000 flere betjente.

De Konservative har dog som DF også sat tal på, hvor mange flere betjente der skal på gaderne. Partiet ser gerne, at politikorpset udvides med 1500 betjente.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip