Politiformand: Indsatsen mod hashhandlen er det hele værd

Skrevet af admin

20/06/2016

Dagens topnyheder

Man bør ikke legalisere salget af hash og droppe indsatsen mod hashhandlerne, bare fordi man ikke kan forhindre salget helt.

Det mener Claus Oxfeldt, der er formand for Politiforbundet.

- Så skal vi jo også droppe færdselsloven eller indsatsen mod spirituskørsel. Der er også hele tiden folk, der kører for stærkt eller kører med alkohol i blodet. Det er jo ikke et argument at stoppe indsatsen, bare fordi vi ikke kan forhindre det helt.

- Så længe der er nogen, der tænker, at der er en risiko for at blive taget af politiet, og det afholder nogen fra at købe eller sælge hash, så er det det værd, siger han.

Forslaget om at legalisere salget kommer fra en række erfarne anklagere og tidligere chefpolitiinspektør Per Larsen. De mener, at de sidste mange års kamp mod handlen har slået fejl, og at man derfor bør skifte strategi.

Pengene fra hashsalget bør komme staten til gode i stedet for de kriminelle, mener de. Men den idé køber Claus Oxfeldt ikke.

- Det er ikke en opfattelse, vi deler. Som politifolk har vi set, at langt de fleste narkomaner starter med hash.

- Jeg synes, man spiller hasard med de unge mennesker liv, ve og vel. Jeg synes simpelthen ikke, det er et argument, siger han.

Salg af hash er legaliseret flere steder i verden. Men ifølge Claus Oxfeldt giver det ikke forhåbninger om, at det vil være et godt forslag i Danmark.

- Hvis man spørger hollandsk politi, så er man ikke imponeret over den afslappede holdning til hash dernede. Det er ikke noget, der skaber tro på, at det kunne være et fornuftigt forsøg at lave i Danmark, lyder det fra formanden for Politiforbundet.

Også på Christiansborg afvises forslaget om legalisering af hash af et flertal.

Politiet ryddede fredag alle hashboderne i Christianias Pusher Street som led i en årelang indsats mod den organiserede hashhandel. Natten til mandag har politiet endnu en gang været i aktion på Christiania.

/ritzau/