Politiformand kræver flere betjente mod snyd

Skrevet af admin

19/07/2016

Dagens topnyheder

Politiet opklarer flere forbrydelser med mere mandskab, så korpset kan konfiskere flere kriminelle gevinster. Det er vejen frem, når politiet ifølge politimyndigheden Europol kun konfiskerer 2,2 procent af gevinsten fra kriminalitet i Europa.

Det mener Politiforbundets formand, Claus Oxfeld.

Ifølge Berlingske beholder forbrydere 817 milliarder kroner ifølge FN's kontor for narkotika og kriminalitet (UNODC).

- Det er et skræmmende højt tal og en skræmmende lav gevinst, vi har af den profit, som indtjenes ved kriminalitet. Men det handler også om retssikkerhed. Det er vores opgave at bevise, at penge hidrører fra kriminalitet, siger Claus Oxfeldt.

- Det viser med al ønskelig tydelighed, at jeg er nødt til at sætte den plade på igen: Vi er ikke politifolk nok til at klare mængden af opgaver. Man havde større mulighed for at konfiskere gevinster, hvis man har flere politikfolk til at efterforske.

Seniorspecialist Burkhard Mühl fra Europols såkaldte Asset Recovery Bureau, som står bag undersøgelsen, siger til Berlingske , at "kriminalitet betaler sig stadig". 15 EU-lande har leveret data til undersøgelsen, men Danmark er ifølge Berlingskes oplysninger ikke med.

Spørgsmål: - Søger flere ind i kriminalitet, fordi udbyttet er så stort?

- Det vil jeg bestemt ikke afvise, når sandsynligheden er så minimal for, at politiet konfiskerer penge. Jeg kan forstå, at undersøgelsen ikke omhandler Danmark. Men det er nok noget af det samme, selv om vi kører Al Capone-metoden, siger Claus Oxfeldt.

Al Capone-metoden er opkaldt efter den amerikanske gangster, som blev stoppet ved et samarbejde mellem politi og skattemyndigheder. Metoden anvendes i Danmark mod rocker- og bandekriminalitet, forklarer politiforbundets formand.

/ritzau/