Politiformand: Vi eksploderer i overarbejde

Skrevet af admin

12/09/2015

Mest læste i dag

De hundredvis af udlændinge, der krydser den danske grænse i disse dage, tærer hårdt på politiets ressourcer.

Det fastslår Politiforbundets formand, Claus Oxfeldt, der ikke lægger fingrene imellem, når han skal beskrive situationen.

- Vi eksploderer i overarbejde, siger han.

En opgørelse, der blev offentliggjort tidligere på året, viste, at politiet frem til slutningen af maj havde oparbejdet 1,6 millioner overarbejdstimer, blandt andet på grund af terrorangrebet mod København i februar.

Regeringen afsatte i sommer en pulje penge, så betjentene kunne få overarbejdet udbetalt, men ifølge Claus Oxfeldt er der ikke nogen grund til at tro, at situationen skulle forbedre sig fremover, med mindre der bliver uddannet flere betjente.

Han mener, at politikerne, der her til efteråret skal forhandle en flerårsaftale for dansk politi, bliver nødt til at sikre 1500 flere betjente, så korpset kommer op på i alt 12.000.

- Det er mig fuldstændig ubegribeligt, at der politisk overhovedet kan være diskussion om, hvorvidt der skal være flere betjente. Det er nærmest uforskammet, siger Oxfeldt.

Flere politikere taler for, at man her og nu kan aflaste betjentene ved at lade for eksempel kontoruddannet personale overtage nogle af arbejdsopgaverne. Claus Oxfeldt tvivler dog på, at det vil hjælpe det helt store.

- Jeg tror ikke, det vil frigøre ret meget. Vi kan selvfølgelig få hjælp til nogle administrative opgaver, men ellers ikke, siger han.

/ritzau/